Vergunning voor aanbouw

Alles wat je moet weten

Bij BNK Bouw zijn wij gespecialiseerd in het realiseren van op maat gemaakte aanbouwen, en wij begeleiden je graag bij het verkrijgen van een vergunning voor aanbouw. Of je nu een extra woonkamer of garage wilt bouwen, wij zorgen ervoor dat je project voldoet aan alle wettelijke eisen en dat de vergunningsaanvraag soepel verloopt.

Aannemer nodig voor jou aanbouwproject?

Vraag een vrijblijvende offerte aan via ons offerte formulier en wie weet gaan wij binnenkort voor voor jou aan de slag.

Wanneer heb je een vergunning voor aanbouw nodig?

Bij het plannen van een aanbouw is het cruciaal om te weten of je een vergunning voor aanbouw nodig hebt. Een omgevingsvergunning is vereist als je aanbouw dieper is dan 4 meter of hoger dan 5 meter. Daarnaast heb je een vergunning nodig als je de aanbouw aan de voorkant van je woning wilt bouwen, een verdieping op de aanbouw wilt plaatsen, of als je een schuin dak wilt toevoegen.

Het is belangrijk om deze regels goed te begrijpen voordat je begint met de bouw. Een vergunning voor aanbouw is ook nodig wanneer je plannen hebt die mogelijk invloed kunnen hebben op de omgeving of het straatbeeld. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij monumentale panden of beschermde stadsgezichten.

Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie hebt voordat je de bouw start. Het niet naleven van de vergunningsvereisten kan leiden tot boetes en vertragingen in je bouwproject. BNK Bouw helpt je graag om deze valkuilen te vermijden en zorgt ervoor dat jouw vergunning voor aanbouw snel en correct wordt afgehandeld.

Voorwaarden voor een vergunningsvrije aanbouw

Niet elke aanbouw vereist een vergunning. Voor een vergunningsvrije aanbouw zijn er echter strikte voorwaarden waaraan je moet voldoen. De aanbouw mag maximaal 4 meter diep en 5 meter hoog zijn. Daarnaast moet het dak plat zijn en mag er geen verdieping op de aanbouw geplaatst worden. De locatie van de aanbouw is ook belangrijk; deze moet aan de achterzijde van je woning worden geplaatst. 

Een vergunningsvrije aanbouw kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals een woonkamer, serre, berging, garage of bijkeuken. Dit biedt veel flexibiliteit, maar het is essentieel dat je aan alle voorwaarden voldoet om problemen te voorkomen. Een vergunningsvrije aanbouw moet functioneel en esthetisch passen bij je bestaande woning. Het is altijd een goed idee om professioneel advies in te winnen voordat je begint met de bouw van een vergunningsvrije aanbouw. Bij BNK Bouw helpen we je graag om te bepalen of jouw project voldoet aan de voorwaarden voor vergunningsvrij bouwen, zodat je zonder zorgen kunt beginnen aan je nieuwe aanbouw.

Vragen of hulp nodig

Advies op maat

BNK Bouw helpt u graag bij uw project, zowel vooraf de bouw als tijdens de bouw. Wilt u zelfstandig een project starten, uw project uit handen geven of heeft u vragen omtrent een lopend project? Wij adviseren u graag, geheel vrijblijvend! 

Contact opnemen Mail ons

Stappen voor de aanvraagprocedure van een omgevingsvergunning

Het aanvragen van een omgevingsvergunning kan een complex proces zijn, maar met de juiste voorbereiding is het goed te doen. De eerste stap is het invullen van het aanvraagformulier, waarin je jouw gegevens en de locatie van de aanbouw vermeldt. Dit formulier moet nauwkeurig en compleet zijn om vertragingen te voorkomen.

Daarnaast moet je gedetailleerde bouwtekeningen aanleveren. Deze tekeningen moeten plattegronden, aanzichten en doorsnedes van de aanbouw bevatten. Ze geven de gemeente een duidelijk beeld van wat je wilt bouwen. Naast de tekeningen zijn constructieberekeningen noodzakelijk, zodat de fundering en draagconstructie van de aanbouw veilig en stabiel zijn.

Soms is een bouwveiligheidsplan ook vereist, vooral bij grotere projecten. De gemeente beoordeelt je aanvraag en kan om aanvullende gegevens vragen. Dit proces kan enige tijd duren, maar met een goed voorbereide aanvraag vergroot je de kans op een snelle goedkeuring. BNK Bouw staat klaar om je door deze stappen te begeleiden en ervoor te zorgen dat jouw vergunning voor aanbouw zonder problemen wordt verleend.

Veelvoorkomende fouten en hoe deze te vermijden

Het aanvragen van een vergunning voor aanbouw kan soms misgaan door veelvoorkomende fouten. Een van de meest voorkomende fouten is het indienen van incomplete documentatie. Zorg ervoor dat je alle benodigde papieren en tekeningen hebt voordat je de aanvraag indient. Het niet naleven van de maximale bouwhoogte volgens het bestemmingsplan kan ook voor problemen zorgen.

Daarnaast worden constructieberekeningen vaak over het hoofd gezien of niet correct uitgevoerd. Deze berekeningen zijn cruciaal voor de veiligheid van je aanbouw. Het is belangrijk om nauwkeurige berekeningen te maken die voldoen aan de bouwvoorschriften. Fouten in deze berekeningen kunnen leiden tot vertragingen en extra kosten.

Het is ook essentieel om goed op de hoogte te zijn van de lokale omgevingsregels en bestemmingsplannen. Elk gebied heeft zijn eigen regels en het is belangrijk om deze te kennen en na te leven. Bij BNK Bouw hebben we de expertise om deze valkuilen te vermijden en zorgen we ervoor dat je vergunningsaanvraag vanaf het begin correct wordt ingediend.

Onze kernwaarden

Waarom kiezen voor BNK Bouw

  1. Professionaliteit: BNK Bouw heeft jarenlange ervaring en kennis van de bouwsector en kan u professioneel advies geven over uw project.
  2. Tijd: BNK Bouw kan uw project efficiënt en op tijd afronden, zodat u niet te veel tijd hoeft te besteden aan het coördineren van werkzaamheden.
  3. Kwaliteit: BNK Bouw gebruikt professionele tools en materialen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat van hoge kwaliteit is.
  4. Veiligheid: BNK Bouw houdt zich aan de hoogste veiligheidsstandaarden tijdens het werk om ervoor te zorgen dat u, uw familie en uw medewerkers veilig zijn.
  5. Garantie: BNK Bouw biedt garanties op werk, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele problemen in de toekomst.
  6. Verzekering: BNK Bouw heeft een professionele aansprakelijkheidsverzekering, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele schade of ongevallen tijdens het werk.
  7. Netwerk: BNK Bouw heeft vaak een netwerk van professionals, zoals architecten en ingenieurs, die kunnen worden ingeschakeld om te helpen bij het project.
  8. Kostenbesparing: Door BNK Bouw in te huren, kunt u vaak kosten besparen door efficiënter te werken en te profiteren van bulkkortingen op materialen.
  9. Gemoedsrust: Door BNK Bouw in te huren, kunt u zich concentreren op uw dagelijkse bezigheden en hoeft u zich geen zorgen te maken over het coördineren van werkzaamheden.
  10. Garantie op afwerking: BNK Bouw zal ervoor zorgen dat uw project volgens plan en binnen budget wordt afgerond, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten of vertragingen.

Kies BNK Bouw voor jouw droomaanbouw

Wij bieden uitgebreide ondersteuning bij het opstellen van bouwtekeningen en constructieberekeningen, zodat je alle benodigde hulp onder één dak vindt. Onze aanpak is persoonlijk en op maat, waarbij jouw wensen en eisen centraal staan. Kies voor BNK Bouw en verzeker jezelf van een succesvolle en kwalitatieve aanbouw. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of meer informatie. Wij kijken ernaar uit om samen met jou jouw droomaanbouw te realiseren!