Uitbouw

Wat kost een uitbouw?

Duidelijk de kosten berekenen voor jouw uitbouw.

Wij bouwen een uitbouw op maat, zo biedt een aanbouw van BNK Bouw:

 • Meer leef- werkruimte.
 • Persoonlijk ontwerp, geen prefab.
 • Offerte op maat zonder verrassingen.
 • Zelf uniek design ontwerpen in onze designtool.
 • Kosten berekenen voor uw materialen in de designtool. Zo kunt u gemakkelijk overwegingen maken.

BNK Bouw maakt een uitbouw realiseren toegankelijk. Zo kunt u tijdens het designen materiaal keuzes overwegen. En direct de kosten berekenen. Heeft u vragen? Wij zullen na uw offerteaanvraag altijd eerst vrijblijvend met u de woning komen bekijken.

Uitbouw klaar voor oplevering

Uitbouw ontwerpen

Ontwerp uw eigen uitbouw

Ontwerp op maat krijgt een nieuwe betekenis met onze uitbouwconfigurator bij BNK Aanbouw. Met onze gebruiksvriendelijke tool kunt u uw eigen uitbouw samenstellen en direct de prijs zien. Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak gebruik van onze handige configurator voor een uitbouw die perfect aansluit bij uw wensen. Vraag vandaag nog een offerte aan via onze configurator.

Uitbouw ontwerpen

Wij maken uw aanbouw op maat

Vraag een vrijblijvende offerte aan via ons offerte formulier en wie weet gaan wij binnenkort voor u aan de slag.

Onze kernwaarden

Waarom kiezen voor BNK Bouw

 1. Professionaliteit: BNK Bouw heeft jarenlange ervaring en kennis van de bouwsector en kan u professioneel advies geven over uw project.
 2. Tijd: BNK Bouw kan uw project efficiënt en op tijd afronden, zodat u niet te veel tijd hoeft te besteden aan het coördineren van werkzaamheden.
 3. Kwaliteit: BNK Bouw gebruikt professionele tools en materialen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat van hoge kwaliteit is.
 4. Veiligheid: BNK Bouw houdt zich aan de hoogste veiligheidsstandaarden tijdens het werk om ervoor te zorgen dat u, uw familie en uw medewerkers veilig zijn.
 5. Garantie: BNK Bouw biedt garanties op werk, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele problemen in de toekomst.
 6. Verzekering: BNK Bouw heeft een professionele aansprakelijkheidsverzekering, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele schade of ongevallen tijdens het werk.
 7. Netwerk: BNK Bouw heeft vaak een netwerk van professionals, zoals architecten en ingenieurs, die kunnen worden ingeschakeld om te helpen bij het project.
 8. Kostenbesparing: Door BNK Bouw in te huren, kunt u vaak kosten besparen door efficiënter te werken en te profiteren van bulkkortingen op materialen.
 9. Gemoedsrust: Door BNK Bouw in te huren, kunt u zich concentreren op uw dagelijkse bezigheden en hoeft u zich geen zorgen te maken over het coördineren van werkzaamheden.
 10. Garantie op afwerking: BNK Bouw zal ervoor zorgen dat uw project volgens plan en binnen budget wordt afgerond, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten of vertragingen.

Aanbouw of Uitbouw

Alle belangrijke verschillen op een rijtje.

Het belangrijkste verschil tussen een aanbouw en een uitbouw is dus dat een aanbouw als een aparte ruimte wordt gebouwd, terwijl een uitbouw een verlengstuk is van een bestaande ruimte. Bij een aanbouw wordt een aparte ruimte toegevoegd aan de zij- of achterkant van de woning. Het wordt meestal gebouwd als een afzonderlijke structuur en heeft een aparte fundering van het bestaande huis. Een uitbouw daarentegen is een uitbreiding van een bestaande kamer of leefruimte. Het maakt gebruik van de bestaande fundering en structuur van het huis en wordt gebouwd als een verlengstuk van de bestaande ruimte.

Voordelen van een uitbouw.

Dit betekent dat een aanbouw vaak meer werk en geld kost, omdat er een aparte fundering moet worden gelegd en de constructie volledig nieuw moet worden gebouwd. Een uitbouw is vaak sneller en goedkoper te realiseren, omdat het gebruik maakt van de bestaande structuur van het huis.

Voordelen aannemer uitbouw

Zonder verrassingen, wij denken met u mee.

Een aannemer betrekken bij een uitbouw project biedt vele voordelen. Allereerst heeft een aannemer de expertise en ervaring om het project op een professionele en veilige manier uit te voeren. Hierdoor bent u verzekerd van een kwalitatief hoogstaande uitbouw die voldoet aan alle bouwtechnische eisen en veiligheidsnormen. Daarnaast kan een aannemer u adviseren over de mogelijkheden en kosten van een uitbouw, en helpen bij het aanvragen van de benodigde vergunningen. Ook zorgt een aannemer voor de planning en coördinatie van het project, waardoor alles soepel en efficiënt verloopt en er geen onnodige vertragingen ontstaan.

Wij begeleiden u van A tot Z.

Een ander voordeel van het betrekken van een aannemer bij een uitbouw project is dat u één aanspreekpunt hebt voor alle werkzaamheden. De aannemer regelt namelijk het hele project, inclusief de samenwerking met eventuele onderaannemers zoals elektriciens en loodgieters. Dit zorgt voor een soepele communicatie en een snelle oplossing van eventuele problemen. Bovendien biedt een aannemer garantie op de uitgevoerde werkzaamheden, waardoor u verzekerd bent van een duurzame en hoogwaardige uitbouw. Kortom het betrekken van een aannemer bij een uitbouw project biedt vele voordelen en is een verstandige keuze voor een succesvolle en stressvrije uitbouw.

Vragen of hulp nodig

Advies op maat

BNK Bouw helpt u graag bij uw project, zowel vooraf de bouw als tijdens de bouw. Wilt u zelfstandig een project starten, uw project uit handen geven of heeft u vragen omtrent een lopend project? Wij adviseren u graag, geheel vrijblijvend! 

Contact opnemen Mail ons

Wat kost een uitbouw?

Transparant en betrouwbaar, dat is BNK Bouw.

De kosten van een uitbouw zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, het materiaalgebruik en de afwerking. Over het algemeen zijn de kosten van een uitbouw hoger dan die van een aanbouw, omdat er meer bouwwerkzaamheden en materiaal nodig zijn. Meestal variëren de kosten tussen 20.000 en 60.000 euro. Een uitbouw wordt namelijk tegen de bestaande woning aangebouwd en vereist daarom extra fundering en bouwconstructies om het geheel stabiel te houden.

Ook moeten de bestaande gevels worden aangepast om een naadloze overgang te creëren tussen de uitbouw en de woning. Daarnaast kan het gebruik van duurder materiaal de kosten van een uitbouw verder opdrijven. Het is daarom aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende aannemers om een goed beeld te krijgen van de kosten van een uitbouw.

Verschillen in de kosten.

In vergelijking met een uitbouw is een aanbouw vaak goedkoper omdat deze losstaat van de bestaande woning en daardoor minder fundering en bouwconstructies vereist. Ook zijn er minder aanpassingen nodig aan de bestaande gevels en kan er vaak worden volstaan met minder duur materiaal. De kosten van een aanbouw zijn echter ook afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, het materiaalgebruik en de afwerking.

Daarnaast kan het aanvragen van een vergunning voor een aanbouw ook extra kosten met zich meebrengen. Het is daarom verstandig om goed te overwegen welk type aanbouw het beste past bij uw wensen en budget.

Uitbouw vergunning

Eisen voor vergunningen van een uitbouw.

Vaak zijn er vergunningen nodig voor het realiseren van uw uitbouw. Dit is afhankelijk van de afmetingen van de uitbouw en de locatie van uw woning. In de meeste gevallen is er een omgevingsvergunning nodig voor het bouwen van een uitbouw. Deze vergunning kunt u aanvragen bij de gemeente waarin uw woning gevestigd is. Bij het aanvragen van de vergunning dient u een bouwtekening van de uitbouw in te leveren, evenals een berekening van de constructie en een aanvraagformulier. Ook kunnen er eisen gesteld worden aan de omvang van de uitbouw, het materiaalgebruik en de afstand tot de erfgrens.

Samen voor de omgeving.

Naast de omgevingsvergunning kan er ook een vergunning nodig zijn voor het gebruik van de openbare ruimte, bijvoorbeeld als er een steiger of bouwcontainer geplaatst moet worden op de openbare weg. Deze vergunning kan worden aangevraagd bij de gemeente. Het is verstandig om bij het plannen van een uitbouw vroegtijdig contact op te nemen met de gemeente om te bepalen welke vergunningen er precies nodig zijn.

Wanneer is er geen vergunning nodig?

Het is belangrijk om te vermelden dat in sommige gevallen er geen vergunning nodig is voor een uitbouw. Dit geldt bijvoorbeeld voor een uitbouw met een maximale diepte van 2,5 meter en een hoogte van 4 meter. Dit kan echter per gemeente verschillen, dus het is altijd verstandig om dit te controleren bij uw eigen gemeente. Bij twijfel kunt u het beste een vergunning aanvragen om problemen achteraf te voorkomen.

Uitbouw, dan kiest u voor BNK Bouw!

Wij staan voor u klaar.

Kortom een uitbouw is een belangrijke investering voor uw woning. Een professioneel aannemersbedrijf zoals BNK Bouw kan u helpen bij het plannen en uitvoeren van uw uitbouwproject. Een offerte bij BNK Bouw is altijd geheel vrijblijvend. Wij helpen u graag om uw droomuitbouw te realiseren binnen uw budget.

 • Wij denken altijd mee
 • Altijd eerlijk advies van onze experts
 • Complete ontzorging in het gehele proces.

Onze werkwijze is volledig transparant, hierdoor verzeker je jezelf tegen onverwachte kosten of verrassingen achter. Wij van BNK Bouw staan voor kwaliteit en transparantie.