Uitbouw woning achterkant

Alles wat jij moet weten

Een uitbouw woning achterkant realiseren is een slimme manier om meer ruimte en licht in jouw huis te brengen. BNK Bouw is dé specialist in het realiseren van hoogwaardige uitbouwen. Met jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen wij ervoor dat jouw uitbouw perfect aansluit bij de rest van de woning en voldoet aan alle wensen en eisen. Lees verder om alles te ontdekken wat je moet weten over het uitbreiden van jouw woning aan de achterkant.

Aannemer nodig voor jou uitbouwproject?

Vraag een vrijblijvende offerte aan via ons offerte formulier en wie weet gaan wij binnenkort voor voor jou aan de slag.

Wat is een uitbouw aan de achterkant van jouw woning?

Een uitbouw aan de achterkant van jouw woning houdt in dat je de bestaande ruimte vergroot door een deel aan de achterzijde van het huis aan te bouwen. Dit betekent dat de achtergevel wordt verplaatst en een tussenmuur wordt verwijderd, zodat één grote ruimte ontstaat. Deze methode wordt vaak gebruikt om de woonkamer of keuken uit te breiden, waardoor je meer leefruimte creëert zonder te verhuizen.

Het realiseren van een uitbouw woning achterkant heeft veel voordelen. Zo profiteer je van extra woonruimte en een grotere lichtinval, wat jouw huis ruimer en lichter maakt. Bovendien kan een goed uitgevoerde uitbouw de waarde van jouw woning verhogen. Dit maakt het niet alleen een praktische maar ook een waardevolle investering voor de toekomst.

De voordelen van een uitbouw aan de achterkant

Een van de grootste voordelen van een uitbouw woning achterkant is de extra woonruimte die je creëert zonder te verhuizen. Of je nu behoefte hebt aan een grotere woonkamer, een ruime keuken of een extra speelruimte voor de kinderen, een uitbouw biedt de perfecte oplossing. 

Daarnaast zorgt een uitbouw aan de achterkant voor meer lichtinval in jouw woning. Door grote ramen en eventueel schuifdeuren toe te voegen, komt er veel natuurlijk licht binnen. Dit geeft jouw huis een open en ruimtelijk gevoel, wat bijdraagt aan een prettige woonomgeving.

Een ander belangrijk voordeel is de waardevermeerdering van jouw woning. Een goed uitgevoerde uitbouw kan de waarde van jouw huis aanzienlijk verhogen. Dit maakt het een slimme investering voor de toekomst.

Vragen of hulp nodig

Advies op maat

BNK Bouw helpt u graag bij uw project, zowel vooraf de bouw als tijdens de bouw. Wilt u zelfstandig een project starten, uw project uit handen geven of heeft u vragen omtrent een lopend project? Wij adviseren u graag, geheel vrijblijvend! 

Contact opnemen Mail ons

Vergunningsvrij bouwen: Wetgeving voor een uitbouw aan de achterkant

Een groot voordeel van een uitbouw woning achterkant is dat je in veel gevallen geen vergunning nodig hebt. Dit maakt het proces eenvoudiger en sneller. Om vergunningsvrij te bouwen, moet de uitbouw aan enkele voorwaarden voldoen. Zo mag de uitbouw niet hoger zijn dan het oorspronkelijke huis en niet meer dan 2,5 meter van de achtergevel verwijderd zijn.

Daarnaast mag de uitbouw niet meer dan 30 cm boven de vloer van de eerste verdieping uitsteken. Door aan deze voorwaarden te voldoen, kun je jouw uitbouw realiseren zonder dat je een vergunning hoeft aan te vragen. Dit bespaart tijd en kosten, waardoor je sneller kunt genieten van jouw nieuwe woonruimte.

Het is echter belangrijk om altijd de lokale regels en voorschriften te controleren. BNK Bouw helpt je hierbij en zorgt ervoor dat jouw uitbouw voldoet aan alle wettelijke eisen. Zo kun jij met een gerust hart starten met jouw bouwproject, wetende dat alles correct en volgens de regels wordt uitgevoerd.

Verschil tussen uitbouw aan de achterkant en andere zijdes van de woning

Een uitbouw aan de achterkant van de woning verschilt aanzienlijk van een uitbouw aan de zijkant of voorkant. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

 • Impact op het straatbeeld: Uitbouwen aan de zijkant of voorkant van een woning hebben vaak een grotere impact op het straatbeeld. Hierdoor gelden er strengere regels en is een vergunning meestal noodzakelijk. Dit kan het proces vertragen en complexer maken.
 • Regels en vergunningen: Bij een uitbouw woning achterkant zijn de regels soepeler omdat deze minder zichtbaar is vanaf de openbare ruimte. Hierdoor is het vergunningsvrij bouwen vaak mogelijk, wat het proces eenvoudiger en sneller maakt. Dit maakt een uitbouw aan de achterkant een aantrekkelijke optie voor veel huiseigenaren.
 • Beperkingen: Een uitbouw aan de zijkant of voorkant van de woning kan andere beperkingen met zich meebrengen, zoals beperkte ruimte en specifieke bouwvoorschriften

BNK Bouw adviseert je graag over de mogelijkheden en helpt je bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie. Wij zorgen ervoor dat jouw uitbouw voldoet aan alle wensen en eisen, ongeacht de locatie.

Onze kernwaarden

Waarom kiezen voor BNK Bouw

 1. Professionaliteit: BNK Bouw heeft jarenlange ervaring en kennis van de bouwsector en kan u professioneel advies geven over uw project.
 2. Tijd: BNK Bouw kan uw project efficiënt en op tijd afronden, zodat u niet te veel tijd hoeft te besteden aan het coördineren van werkzaamheden.
 3. Kwaliteit: BNK Bouw gebruikt professionele tools en materialen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat van hoge kwaliteit is.
 4. Veiligheid: BNK Bouw houdt zich aan de hoogste veiligheidsstandaarden tijdens het werk om ervoor te zorgen dat u, uw familie en uw medewerkers veilig zijn.
 5. Garantie: BNK Bouw biedt garanties op werk, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele problemen in de toekomst.
 6. Verzekering: BNK Bouw heeft een professionele aansprakelijkheidsverzekering, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele schade of ongevallen tijdens het werk.
 7. Netwerk: BNK Bouw heeft vaak een netwerk van professionals, zoals architecten en ingenieurs, die kunnen worden ingeschakeld om te helpen bij het project.
 8. Kostenbesparing: Door BNK Bouw in te huren, kunt u vaak kosten besparen door efficiënter te werken en te profiteren van bulkkortingen op materialen.
 9. Gemoedsrust: Door BNK Bouw in te huren, kunt u zich concentreren op uw dagelijkse bezigheden en hoeft u zich geen zorgen te maken over het coördineren van werkzaamheden.
 10. Garantie op afwerking: BNK Bouw zal ervoor zorgen dat uw project volgens plan en binnen budget wordt afgerond, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten of vertragingen.

Kies voor kwaliteit en vakmanschap, kies BNK Bouw

Bij het realiseren van een uitbouw woning achterkant is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare en ervaren partner. BNK Bouw heeft een bewezen staat van dienst in het succesvol uitvoeren van uitbouw projecten. Ons team van experts zorgt ervoor dat jouw uitbouw volledig voldoet aan jouw wensen met oog voor detail en kwaliteit.

Wij begeleiden je door het hele proces, van ontwerp tot oplevering. BNK Bouw staat bekend om haar vakmanschap en het gebruik van hoogwaardige materialen. Dit garandeert een duurzame en stijlvolle uitbouw die naadloos aansluit bij de rest van jouw woning. Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat jouw project soepel en zonder zorgen verloopt.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor een uitbouw aan de achterkant van jouw woning? Neem vandaag nog contact op met BNK Bouw voor een vrijblijvend adviesgesprek. Vraag een offerte aan en ontdek hoe wij jouw woondromen kunnen realiseren. BNK Bouw staat klaar om jouw wooncomfort te vergroten met een prachtige en functionele uitbouw.