Uitbouw op erfgrens realiseren

Alles wat je moet weten

Bij BNK Bouw ben je aan het juiste adres als je een uitbouw op erfgrens wilt realiseren. Met jarenlange ervaring en expertise in het bouwen van uitbouwen, helpen wij jou om je droomuitbouw te verwezenlijken. Of je nu je woonruimte wilt uitbreiden of de waarde van je woning wilt verhogen, wij zorgen voor een vlekkeloos proces van planning tot oplevering.

Aannemer nodig voor jou aanbouwproject?

Vraag een vrijblijvende offerte aan via ons offerte formulier en wie weet gaan wij binnenkort voor voor jou aan de slag.

Belangrijke overwegingen bij het bouwen op de erfgrens

Wanneer je een uitbouw op de erfgrens wilt realiseren, is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Allereerst zijn er de juridische aspecten: je moet zeker weten dat je binnen de wettelijke kaders blijft en de nodige vergunningen aanvraagt. Daarnaast is het essentieel om nauwkeurig te bepalen waar de erfgrens precies loopt. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van kadastrale gegevens of een landmeter. Naast de juridische aspecten zijn er ook praktische overwegingen. Denk hierbij aan de afstand tot de erfgrens en de eventuele beperkingen qua hoogte. 

Het is ook belangrijk om te overwegen hoe je de nieuwe uitbouw op de rest van je huis laat aansluiten, zodat het geheel er naadloos uitziet. Al deze aspecten samen zorgen ervoor dat het bouwen van een uitbouw op de erfgrens goed verloopt en dat je later niet voor verrassingen komt te staan. Bij het plannen van een uitbouw op de erfgrens is het verstandig om professioneel advies in te winnen. Architecten, juristen en bouwspecialisten zoals BNK Bouw kunnen je helpen om alle stappen in het proces goed te doorlopen en mogelijke problemen te voorkomen. Door vanaf het begin alles goed te plannen en voor te bereiden, kun je straks genieten van je nieuwe uitbouw zonder gedoe.

Toestemming van de buren

Een van de belangrijkste stappen bij het realiseren van een uitbouw op de erfgrens is het verkrijgen van toestemming van je buren. Het is essentieel om in goed overleg met je buren te treden voordat je met de bouw begint. Door open en eerlijk te communiceren over je plannen, kun je veel toekomstige problemen voorkomen en een goede relatie met je buren behouden.

Je buren moeten expliciet toestemming geven als je precies op de erfgrens wilt bouwen. Zonder hun toestemming zul je de muur volledig op je eigen grond moeten plaatsen. Dit kan invloed hebben op de beschikbare ruimte en de uiteindelijke afmetingen van je uitbouw. Zorg er daarom voor dat je buren goed geïnformeerd zijn over je plannen en dat je hun schriftelijke toestemming hebt voordat je begint met bouwen.

Het is ook een goed idee om alle afspraken met je buren schriftelijk vast te leggen. Dit helpt om misverstanden en conflicten in de toekomst te voorkomen. BNK Bouw kan je helpen bij het opstellen van deze afspraken en ervoor zorgen dat alles volgens de wet en regelgeving verloopt. Door deze stap serieus te nemen, leg je een solide basis voor een succesvolle uitbouw op de erfgrens.

Vragen of hulp nodig

Advies op maat

BNK Bouw helpt u graag bij uw project, zowel vooraf de bouw als tijdens de bouw. Wilt u zelfstandig een project starten, uw project uit handen geven of heeft u vragen omtrent een lopend project? Wij adviseren u graag, geheel vrijblijvend! 

Contact opnemen Mail ons

Maximaal gebruik van ruimte

Een uitbouw op de erfgrens biedt tal van voordelen, vooral als je de beschikbare ruimte optimaal wilt benutten. Door tot aan de erfgrens te bouwen, maak je maximaal gebruik van de ruimte die je hebt. Dit kan vooral handig zijn in stedelijke gebieden waar elke vierkante meter telt. Bovendien kan het doortrekken van bestaande muren zorgen voor een naadloze aansluiting tussen je huis en de uitbouw.

Voordelen van een uitbouw op de erfgrens:

 • Maximaal gebruik van beschikbare ruimte: Elke vierkante meter wordt optimaal benut, ideaal voor stedelijke gebieden.
 • Naadloze aansluiting: Door bestaande muren door te trekken, ontstaat een harmonieuze verbinding tussen de uitbouw en het bestaande huis.
 • Kostenbesparing: Delen van een gemeenschappelijke muur kan de bouwkosten verlagen.
 • Kortere bouwtijd: Minder benodigde materialen en efficiëntere bouwprocessen.
 • Verhoging van de woningwaarde: Extra vierkante meters en verbeterde uitstraling maken je woning aantrekkelijker.
 • Verbeterde functionaliteit: Een goed geplande uitbouw kan de praktische bruikbaarheid van je huis aanzienlijk vergroten.

Bij BNK Bouw helpen we je graag om deze voordelen te realiseren en zorgen we ervoor dat jouw uitbouw perfect past bij jouw wensen.

Uitdagingen en aandachtspunten bij het bouwen op de erfgrens

Hoewel een uitbouw op de erfgrens veel voordelen biedt, zijn er ook enkele uitdagingen en aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste aspecten is het onderhoud van de gedeelde muur. Het is cruciaal om duidelijke afspraken te maken met je buren over wie verantwoordelijk is voor het onderhoud en eventuele reparaties.

Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan de drainage en afwatering. Wanneer je een goot plaatst, moet het water op je eigen grond worden afgevoerd. Dit voorkomt dat je buren overlast ervaren en kan juridische problemen in de toekomst voorkomen. Zorg ervoor dat je een goede oplossing hebt voor de afwatering voordat je met de bouw begint.

Houd ook rekening met de mogelijke toekomstige bouwplannen van je buren. Het is verstandig om dit in je plannen mee te nemen en hierover in overleg te gaan. Zo voorkom je dat hun toekomstige uitbreidingen jouw uitbouw negatief beïnvloeden. Door zorgvuldig te plannen en goede afspraken te maken, kun je veel problemen voorkomen en zorgen voor een succesvolle realisatie van jouw uitbouw op de erfgrens.

Onze kernwaarden

Waarom kiezen voor BNK Bouw

 1. Professionaliteit: BNK Bouw heeft jarenlange ervaring en kennis van de bouwsector en kan u professioneel advies geven over uw project.
 2. Tijd: BNK Bouw kan uw project efficiënt en op tijd afronden, zodat u niet te veel tijd hoeft te besteden aan het coördineren van werkzaamheden.
 3. Kwaliteit: BNK Bouw gebruikt professionele tools en materialen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat van hoge kwaliteit is.
 4. Veiligheid: BNK Bouw houdt zich aan de hoogste veiligheidsstandaarden tijdens het werk om ervoor te zorgen dat u, uw familie en uw medewerkers veilig zijn.
 5. Garantie: BNK Bouw biedt garanties op werk, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele problemen in de toekomst.
 6. Verzekering: BNK Bouw heeft een professionele aansprakelijkheidsverzekering, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele schade of ongevallen tijdens het werk.
 7. Netwerk: BNK Bouw heeft vaak een netwerk van professionals, zoals architecten en ingenieurs, die kunnen worden ingeschakeld om te helpen bij het project.
 8. Kostenbesparing: Door BNK Bouw in te huren, kunt u vaak kosten besparen door efficiënter te werken en te profiteren van bulkkortingen op materialen.
 9. Gemoedsrust: Door BNK Bouw in te huren, kunt u zich concentreren op uw dagelijkse bezigheden en hoeft u zich geen zorgen te maken over het coördineren van werkzaamheden.
 10. Garantie op afwerking: BNK Bouw zal ervoor zorgen dat uw project volgens plan en binnen budget wordt afgerond, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten of vertragingen.

Kies BNK Bouw voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Bij het realiseren van een uitbouw op de erfgrens is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare en ervaren partner. BNK Bouw is de specialist die je nodig hebt om je project tot een succes te maken. Met onze uitgebreide ervaring en expertise zorgen we ervoor dat jouw uitbouw voldoet aan alle regelgeving en perfect aansluit bij jouw wensen.

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen bij het realiseren van een uitbouw op de erfgrens? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of om een afspraak te maken. Laat ons je helpen om jouw droomuitbouw werkelijkheid te maken. BNK Bouw staat voor je klaar!