Maatwerk aanbouw of een prefab aanbouw?

Zo maak je de juiste keuze

Bij BNK Bouw begrijpen we dat een aanbouw aan je woning een grote stap is. Een prefab aanbouw lijkt misschien een snelle en gemakkelijke oplossing, maar een op maat gemaakte aanbouw biedt unieke voordelen die je woning echt ten goede komen. Als specialist in het realiseren van maatwerk aanbouwen zorgen wij ervoor dat jouw nieuwe ruimte perfect aansluit bij jouw wensen en de bestaande woning.

aanbouw of uitbouw

Aannemer nodig voor jou aan- of uitbouwproject?

Vraag een vrijblijvende offerte aan via ons offerte formulier en wie weet gaan wij binnenkort voor voor jou aan de slag.

Unieke vormgeving en aanpassing aan jouw woning

Een maatwerk aanbouw biedt de flexibiliteit om volledig aan jouw specifieke wensen en behoeften te voldoen, zonder de beperkingen van standaardmaten en ontwerpen die vaak bij een prefab aanbouw komen kijken. Dit zorgt voor een naadloze overgang en een harmonieuze integratie met de rest van je woning, met een unieke toevoeging die perfect past bij jouw persoonlijke stijl en architectuur. Voordelen van een maatwerk aanbouw ten opzichte van een prefab aanbouw zijn onder andere:

 • Volledige aanpassing aan jouw stijl: Geen beperkingen door standaardmaten en ontwerpen.
 • Naadloze integratie: Harmonieuze overgang met de bestaande woning.
 • Optimale ruimtebenutting: Slimme ontwerpen zorgen voor efficiënt gebruik van elke vierkante meter.
 • Unieke vormgeving: Mogelijkheid om te kiezen voor moderne of klassieke uitstraling.
 • Hoge mate van personalisatie: Aanbouw die volledig aansluit bij jouw persoonlijke smaak en de bestaande architectuur.

Keuze uit hoogwaardige materialen

Een groot voordeel van een maatwerk aanbouw is de vrijheid in materiaalkeuze. Waar prefab aanbouwen vaak beperkte opties bieden, kun je bij een maatwerk oplossing kiezen uit een breed scala aan hoogwaardige materialen. Denk aan specifieke houtsoorten, unieke stenen of andere duurzame bouwmaterialen die perfect aansluiten bij jouw woning.

Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt niet alleen voor een prachtige uitstraling, maar ook voor een verhoogde waarde van je woning. Een maatwerk aanbouw kan worden uitgevoerd met materialen die passen bij de rest van je huis, waardoor er een consistent en aantrekkelijk geheel ontstaat.

Daarnaast biedt de keuze voor kwalitatieve materialen ook voordelen op het gebied van duurzaamheid en onderhoud. Een maatwerk aanbouw die met zorg is gebouwd, gaat langer mee en vergt minder onderhoud, wat op de lange termijn kosten bespaart.

Vragen of hulp nodig

Advies op maat

BNK Bouw helpt u graag bij uw project, zowel vooraf de bouw als tijdens de bouw. Wilt u zelfstandig een project starten, uw project uit handen geven of heeft u vragen omtrent een lopend project? Wij adviseren u graag, geheel vrijblijvend! 

Contact opnemen Mail ons

Optimale functionaliteit en comfort

Een maatwerk aanbouw biedt de mogelijkheid om de indeling en functionaliteit precies af te stemmen op jouw behoeften. Of je nu een extra slaapkamer, een ruime keuken of een comfortabele woonkamer wilt creëren, alles is mogelijk met een maatwerk oplossing. Bij het ontwerpen van een maatwerk aanbouw kun je zelf bepalen waar ramen, deuren en andere elementen komen. Dit zorgt voor een optimaal gebruiksgemak en comfort, iets wat bij een prefab aanbouw vaak ontbreekt. 

Een goed geplaatste raam kan bijvoorbeeld zorgen voor extra lichtinval en een beter uitzicht, wat bijdraagt aan de leefbaarheid van de ruimte. Ook kun je de functionaliteit van de aanbouw volledig afstemmen op de gewenste functie. Heb je bijvoorbeeld een thuiskantoor nodig? Dan kan er rekening worden gehouden met specifieke eisen zoals geluidsisolatie en voldoende werkruimte.

Duurzaamheid en energiezuinigheid voor de toekomst

Bij een maatwerk aanbouw kunnen de isolatie en duurzaamheidsaspecten nauwkeurig worden afgestemd op de nieuwste normen en eisen. Dit zorgt voor een energiezuinige en toekomstbestendige aanbouw die perfect aansluit bij de rest van de woning. Door te kiezen voor hoogwaardige isolatiematerialen en energiezuinige bouwmethoden, kun je aanzienlijk besparen op je energierekening.

Een maatwerk aanbouw biedt de mogelijkheid om innovatieve technologieën en duurzame oplossingen te integreren. Denk aan zonnepanelen, warmtepompen of regenwateropvangsystemen. Dit soort aanpassingen zijn bij een prefab aanbouw vaak niet mogelijk of slechts beperkt toepasbaar.

Daarnaast draagt een duurzame aanbouw bij aan het milieu en verhoogt het de waarde van je woning. Een energiezuinige woning is aantrekkelijker op de markt en kan leiden tot een hogere verkoopprijs in de toekomst.

Onze kernwaarden

Waarom kiezen voor BNK Bouw

 1. Professionaliteit: BNK Bouw heeft jarenlange ervaring en kennis van de bouwsector en kan u professioneel advies geven over uw project.
 2. Tijd: BNK Bouw kan uw project efficiënt en op tijd afronden, zodat u niet te veel tijd hoeft te besteden aan het coördineren van werkzaamheden.
 3. Kwaliteit: BNK Bouw gebruikt professionele tools en materialen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat van hoge kwaliteit is.
 4. Veiligheid: BNK Bouw houdt zich aan de hoogste veiligheidsstandaarden tijdens het werk om ervoor te zorgen dat u, uw familie en uw medewerkers veilig zijn.
 5. Garantie: BNK Bouw biedt garanties op werk, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele problemen in de toekomst.
 6. Verzekering: BNK Bouw heeft een professionele aansprakelijkheidsverzekering, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele schade of ongevallen tijdens het werk.
 7. Netwerk: BNK Bouw heeft vaak een netwerk van professionals, zoals architecten en ingenieurs, die kunnen worden ingeschakeld om te helpen bij het project.
 8. Kostenbesparing: Door BNK Bouw in te huren, kunt u vaak kosten besparen door efficiënter te werken en te profiteren van bulkkortingen op materialen.
 9. Gemoedsrust: Door BNK Bouw in te huren, kunt u zich concentreren op uw dagelijkse bezigheden en hoeft u zich geen zorgen te maken over het coördineren van werkzaamheden.
 10. Garantie op afwerking: BNK Bouw zal ervoor zorgen dat uw project volgens plan en binnen budget wordt afgerond, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten of vertragingen.

Kies voor kwaliteit en flexibiliteit met BNK Bouw

Bij BNK Bouw zijn we trots op onze expertise in het realiseren van maatwerk aanbouwen. Wij begrijpen dat elke woning uniek is en dat jouw wensen centraal staan. Een maatwerk aanbouw van BNK Bouw biedt niet alleen de beste kwaliteit, maar ook de flexibiliteit om jouw droomaanbouw werkelijkheid te maken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of direct een offerte aanvragen? Bezoek onze website en gebruik onze handige design & berekentool om de kosten van jouw maatwerk aanbouw te berekenen. Ontdek zelf waarom BNK Bouw de beste keuze is voor een hoogwaardige en unieke aanbouw aan jouw woning.